Stijlen


Jiu-Jitsu


Jun Fan | Jeet Kune Do


Filipino Martial Arts


Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als “zachte kunst” en is een eeuwen oude stijl voortkomend van de samurai krijgers. Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen, gebaseerd op het gebruik maken van een tegenstander zijn aanval vanuit alle denkbare posities.

Het Jiu-Jitsu maakt gebruik van de kracht van de tegenstander, om deze vervolgens tegen hem te gebruiken. De technieken uit onze Jiu Jitsu worden in vier hoofdgroepen onderverdeeld: Jiu Jitsu grepen, Judo werptechnieken,  Aikido klemtechnieken  en Karate stoot- en traptechnieken.

 

Jun Fan | Jeet Kune Do

Jun Fan – Jeet Kune Do is een niet-klassieke / niet traditionele krijgskunst die wordt aangeleerd door het Jun Fan Gung Fu (Bruce Lee’s manier van Chinees boxing), met als basis Wing Chun Kung Fu en kick boxing, maar ook beïnvloed door meer dan 26 andere stijlen.

Jeet Kune Do betekent “weg van de onderscheppende vuist”. Jeet Kune Do is een zeer geavanceerde en uiterst effectieve gevechtskunst, ontwikkeld door Bruce Lee voor zelfverdediging op straat. Jeet Kune Do is een persoonlijke uitdrukking van Bruce Lee zijn ondervindingen van krijgskunsten.

 

Filipino Martial Arts

Filipino Martial Arts kan gezien worden als een overkoepelende term voor krijgskunsten van Filipijnse afkomst. Filipino Martial Arts is vooral een wapen systeem. Men leert zich verdedigen met wapen gebaseerde technieken (enkele en dubbele stok-, mes-, zwaardtechnieken), Escrima genaamd. Het bevat ook ongewapende technieken (trap-, stoot-, klem-en grappeltechnieken). Dit noemen wij het Kali, Silat.

Het Filipino Martial Arts is uitermate geschikt voor zelfverdediging en controle handhaving. Wij beoefenen voornamelijk 3 systemen:

  • Inosanto Systeem;
  • Lameco Escrima;
  • Cinco-Tero Escrima.